Toyota sikrer første rally sejr i 20 år

Søndag den 12. februar lykkedes det for Toyota at hive en flot etapesejr hjem i World Rally Championship. Denne flotte præstation er en milepæl for Toyota, der ikke har vundet i hele 20 år, og derfor var glæden selvfølgelig enorm, da den finske kører Jari-Matti Latvala sørgede for, at Toyota igen kunne se sit hold stå øverst på den eftertragtede sejrsskammel.

Sidste gang Toyota kunne glæde sig over en etapesejr var i 1999. Dette skyldes, at bilmærket i en længere årrække har været fraværende fra løbende. Japanerne er dog kommet stærkt tilbage i år 2017 med en flot sejr. 

Et mærke med stolte traditioner

Det japanske bilmærke Toyota er kendt for at gå ”all in”, når det kommer til motorsporten og dens mange discipliner. Dette har ført til, at der gennem tiden er opnået flere flotte præstationer, som stadig er trykt fast i hukommelsen hos mange motorsportsfanatikere. 

I løbet af Toyotas år på den internationale scene har de i alt vundet imponerende 43 løb, og mange af disse sejre er blevet kørt hjem af ikoniske biler som Celica Twincam Turbo, GT-Four varianter og selvfølgelig Corolla WRC. Den seneste sejr har dog vist, at der stadigvæk er potentiale for at være med blandt de allerbedste, og det glæder alle omkring teamet, som vil fortsætte det hårde arbejde. 

Toyota Yaris WRC

Ovenstående er navnet på bilen, som sikrede en flot sejr, og denne bil er da også i en klasse for sig. I bilen er der installeret en 1.6-liters firecylindret benzinturbo-motor, som kan prale af mere end massive 300 hestekræfter. Det er kort sagt en lille bil med et voldsomt temperament, og det er helt sikkert en bil, der vil i fremtiden vil kæmpe med om de fornemme placeringer. 

Toyota har arbejdet på bilen over en længere periode, da de ville være sikre på, at de kunne komme tilbage til motorsporten med et brag. Derfor havde de valgt et større team af ingeniører, som alle arbejdede ihærdigt på den lille, men kraftfulde bil. Det hårde arbejde har allerede båret frugt, og mon ikke den kan præstere en sejr eller to mere i fremtiden?

Vi vil selvfølgelig holde et skarpt øje her på siden. 

Bliv den første til at kommentere

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*