Skal du købe eller lease din næste bil?

Dette indlæg er sponsoreret.

Har året stået på jobskifte? Eller er du måske flyttet længere væk fra arbejdet? Så står du muligvis i en situation, hvor du har brug for at anskaffe dig en bil, der kan få dig fra A til B. Og måske spørgsmålet om du skal lease eller købe, er dukket op i mellemtiden. Det kan være en svær beslutning, der potentielt også kan sætte dig i en dyr situation. Her får du et par gode råd med på vejen, når du skal ud at anskaffe dig en ny bil.  

Leasing er blevet mere populært

Herhjemme i Danmark har køb af bil oftest været at foretrække, men igennem de senere år, er leasing blevet mere populært iblandt danskerne. Det kan skyldes mange ting, men særligt er det muligheden for at skifte bilen ud efter en kort periode og fuld servicering af bilen, der gør leasing attraktivt. 

Fordelene ved at lease

Har du behov for en bil i en begrænset periode – evt. kun for et år eller to. Eller ønsker du blot at skifte bilen ud med jævne mellemrum, så er leasing uden tvivl den oplagte mulighed for dig. Af fordele ved leasing kan blandt andet nævnes:

  • Billig kortsigtet løsning
  • Ingen uforudsete udgifter
  • Risikofrit.

Leasing kan være en billig løsning, for du kan nemlig finde biler, du kan lease helt ned til 1.000 – 1.500 kroner om måneden, hvilket kan være en oplagt mulighed for dig, hvis du har et mindre behov for en bil. Derudover er førstegangsudgifter til leasing af bil eller motorcykel også væsentligt billigere, og du skal således heller ikke stå med den helt store opsparing eller låne dig til bilkøbet.

Fordelene ved at købe

Hvis du derimod foretrækker den traditionelle løsning – nemlig at købe bilen, så har du naturligvis en masse fordele, der kommer ved at købe bilen. Det er blandt andet:

  • Billig langsigtet løsning
  • Fuld fleksibilitet
  • Fuldt ejerskab over bilen.

At købe bilen er at foretrække, hvis du har et dagligt behov for at køre, men ligeledes også et vekslende behov. Her kan leasing nemlig været noget mere begrænset, da du typisk betaler for et fast antal kilometer på årsbasis, og du kan derfor risikere at skulle betale ekstra eller have betalt for meget, fordi du ikke får kørt de antal kilometer, du har til rådighed.  

Leasing af motorcykel?

Der kan være en stor frihed ved at vælge en motorcykel frem for en bil. Og særligt om sommeren kan det være dejligt befriende at ramme de danske landeveje på to hjul. Det er naturligvis ikke kun biler, du kan lease – motorcykler kan også leases. Drømmer du derfor om lidt mere luft under vingerne til sommer, så kan du blandt andet tjekke Motorcykelgalleri.dk ud, som giver inspiration til dig, der overvejer at anskaffe dig en motorcykel fremfor en bil.  

Bliv den første til at kommentere

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*