Sådan vælger du den rette polermaskine til bilvask

Det kan uden tvivl anbefales, at man anvender en polermaskine til bilvask, da det giver et mere optimalt resultat. Dog løber mange mennesker ind i problemet med, hvilken polermaskine man bør vælge. Der findes nemlig en lang række modeller på markedet netop nu, og valget af polermaskine afhænger af mange forskellige faktorer, hvorfor det kan være utroligt svært at vælge. Valget er naturligvis i sidste ende op til dig. Du vil her i artiklen blive præsenteret for forskellige gode råd til, hvad du bør være opmærksom på ved valg af maskine, som forhåbentligt kan gøre beslutningen en smule nemmere.

Få et jævnt og flot resultat med en dual action-polermaskine

Der findes to gængse typer af polermaskiner. Den ene er en dual action-maskine, mens den anden er en rotary-maskine. Dual action-polermaskinen laver – som navnet lægger op til – to rotationer, som tilsammen skaber en orbital bevægelse. Det betyder helt præcist, at skiven foretager bevægelser i et ottetal, mens skiven foretager en enkelt rotation. På den måde rammer skiven det samme område fra forskellige retninger, og dermed bliver dette område mere jævnt poleret for et flottere resultat. Det betyder nemlig, at det minimerer skygger og hologrammer efter endt polering. Ydermere minimeres risikoen markant for at brænde igennem lakken, da varmen flyttes til et større område.

Fjern lak nemt og hurtigt med en rotary-polermaskine

Rotary-polermaskinen laver omvendt en mere direkte rotation, som giver et hurtigere resultat, og dette er således det oplagte valg for dig, der ønsker en maskine, der hurtigt og nemt kan fjerne lak. Dog skal man være en smule erfaren ved valg af denne maskine – eller i hvert fald have masser af tålmodighed for at lære at anvende den korrekt. Dual action-polermaskinen er derfor det oplagte valg for dig, der er nybegynder. Det skal dog nævnes, at ingen af de to polermaskiner er bedre end den anden. De opfylder nemlig vidt forskellige behov, og det gør de desuden på hver deres måde. Det er derfor en smagssag, hvilken model man foretrækker.

Du bør overveje, hvad maskinen primært skal bruges til 

Når du skal vælge polermaskine, skal du overveje, hvad den skal bruges til. Skal den anvendes til en motorcykel, campingvogn, lastbil eller en ganske almindelig personbil? Her handler det om, hvor store flader den skal behandle, og i den forbindelse gør det sig gældende, at jo større overflade, der er tale om, desto større maskine er der brug for. Herudover skal du også gøre op med dig selv, hvor meget tid og lyst du har til at skulle lære maskinen at kende – og her gælder det som sagt, at rotary-maskinen tager en del længere tid at lære at bruge sammenlignet med dual action-maskinen. Du vil dog opnå flotte resultater, så snart du mestrer rotary-polermaskinen.

Bliv den første til at kommentere

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*