Sådan gør du din bil klar til vinterens vejr

Vinter

Vinteren har allerede meldt sin ankomst, og du skal derfor begynde at gøre din bil vinterklar. Det danske vintervejr byder på våde veje, sne og is, og for at sikre dig selv og andre i trafikken skal du klæde din bil på dette. Du får her nogle gode råd til, hvad du skal være opmærksom på, når du skal gøre din bil klar til vinteren.

På med vinterdækkene

En af de allervigtigste ting at have på bilen, når du skal ud i det kolde vintervejr, er vinterdæk. Sæsonens første sne har allerede vist sig på vejene, så tiden er nu inde til at få sat nye dæk på din bil. Vinterdæk er langt sikrere at køre med i glat og vådt føre, da bilen, når den har vinterdæk på, bremser bedre i vinterføre end med almindelige dæk på. På Daek-guru.dk finder du et stort udvalg af vinterdæk, og du får hjælp til at finde de helt rigtige dæk til din bil.

Vinduesviskere er vigtige

Det gælder naturligvis for alle årstider, at vinduesviskere er vigtige for dit udsyn, når du kører bil. Men særligt i vinterens vejr er det vigtigt, at dine vinduesviskere er gode og effektive. Vinterens vejr inkluderer regn og sne, og sammen med salt og vejsnavs stiller dette store krav til effektiviteten af dine vinduesviskere. Hvis dine vinduesviskere ikke kan holde forruden ren, kan dette blive meget farligt i kombination med en skarp vintersol. Det er derfor vigtigt, at du tjekker dine vinduesviskere og sikrer, at gummiet på disse er helt. Hvis der sidder snavs, kan du rense viskerne med rengøringsmiddel på en klud, eller du kan sætte nye på.

Rene ruder og spejle

Et godt udsyn er som nævnt en af de vigtigste ting at være opmærksom på, når du kører bil. Sørg derfor for, at din bils ruder og sidespejle er rene, så du kan se bedst muligt. Ruderne på din bil bliver ofte fyldt med snavs, når du kører i trafikken, og måske har du slet ikke lagt mærke til det. Tag et glasrengøringsmiddel i brug og se, hvordan ruderne vil skinne som nye. Spejlene kan du ligeledes pudse med glasrengøringsmiddel, så du også her sikrer det bedst mulige udsyn.

Giv din bil et olieskift

Når du gør din bil klar til vinteren, skal du huske at give den et olieskift. Frostvejret er hårdt ved bilens motor, og motoren har svært ved at trække olien rundt, når den starter i frostvejr, hvis olien er tyk og dvask. Du skal være opmærksom på, hvilke specifikationer der er for motorolie til netop din bil. Du kan med fordel skifte oliefiltret samtidig med dit olieskift, så din bil er klar til de kolde vintermorgener.

Smørelse til låsene

Hvis du har prøvet at stå en vintermorgen, hvor du skulle på arbejde, og opleve problemer med at komme ind i din bil, så ved du helt sikkert, hvor surt det er. Du kan forhindre dette ved at smøre din bils låse med en effektiv låseolie. På den måde ved du, at du altid kan komme ind i din bil – også selvom det skulle blive frostvejr i løbet af vinteren.

Bliv den første til at kommentere

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*