Sådan gør du din bil klar til foråret

Cleaning inside of car

I Danmark har vi meget skiftende temperaturer, hvilket betyder, at du skal gøre din bil klar til de forskellige vejrforhold. Inden længe er vinteren ovre og foråret på vej, hvilket betyder et temperaturskift. Men hvordan gør du egentlig din bil klar til foråret? Læs med her og bliv meget klogere på, hvilke ting du kan gøre, for at din bil er helt klar til forårsvejret.

Skift til sommerdæk

Når vinteren er ovre, skal der skiftes til sommerdæk. Dog skal du passe på med at skifte dine dæk for tidligt, da der stadig er risiko for sne og slud i marts måned. Vent derfor til april med at skifte dine vinterdæk ud med sommerdæk. Husk dog at tjekke dine sommerdæk efter i god tid. Sørg for, at de er fri for søm, sten og andre ting, der kunne sætte sig fast i mønsteret. Og sørg for at tjekke, at dækmønsteret er over de tre millimeter, der anbefales. Hvis ikke dette gør sig gældende, bør du anskaffe dig nogle nye dæk. På denne hjemmeside finder du et hav af rabatkoder til alverdens forskellige hjemmesider. Find dine næste dæk via hjemmesiden og spar penge!

Lav en gennemgang af bilens udvendige dele

Du skal altså ikke starte med at skifte bilens dæk, men start i stedet med at gå bilen efter udvendigt. Sørg for, at vinduesviskernes blade er i top, og at gummiet på dem er intakt. De fleste kan selv skifte deres vinduesviskere, men ellers skal du blot søge hjælp hos en autoriseret. Tjek også bilens lygter igennem og sørg for, at disse virker optimalt. Husk også at tjekke blinklys og stoplys.

Rengør din bil fra top til tå

Gør din bil rigtig forårsklar ved at give den en grundig vask. Hen over vinteren har du sikkert benyttet dig af vaskehallen, men denne maskine kommer altså ikke ind i alle kroge og kanter. Sørg derfor for at give din bil en hovedrengøring, og her opnår du altså det bedste resultat ved at gøre det selv. Så find vandslangen og en børste frem, og sørg for at komme ind til de steder, hvor maskinen i vaskehallen ikke kan komme til. Det er især vigtigt, at du er grundig omkring bilens nederste dele, altså omkring dækkene, fordi der her igennem vinteren stensikkert har ophobet sig masser af snavs og vejsalt. Får du ikke fjernet dette skidt, så er der risiko for, at der opstår rust disse steder. Det skidt, der ophober sig på disse steder, holder nemlig på fugten, som kan medføre rust. Du skal selvfølgelig også give din bil en tur indvendigt, og her er det en god idé at bruge støvsugeren til at suge alt skidt og snavs væk. Sørg for at komme ned i alle revner og rundt i alle kanter og hjørner. Du kan tørre alle overflader af med en fugtig klud og pudse ruderne med glaspuds.

Følger du ovenstående råd, vil din bil stå knivskarpt ved forårets begyndelse, og den kan derved køre dig trygt og sikkert igennem den nye årstid.

Bliv den første til at kommentere

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*