Sådan forbereder du dig på det værst tænkelige i vinterkulden

17 aarige kan nu faa koerekort

Vinteren nærmer sig med hastige skridt, og før vi ved af det, er vi fanget i en snedrive. Har du tænkt på, hvordan du kan gøre din bil klar til vinterens udfordringer? Der er flere forskellige forholdsregler, du kan tage, når du skal begive dig ud i vintertrafikken. Det øger din sikkerhed, og hvis det skulle gå galt, er du også forberedt på det. Vi giver dig her nogle gode råd til, hvordan du forbereder dig på at skulle køre på de danske veje i vinterperioden.

Gør din bil klar til vinteren

Det første, du skal sørge for, inden du begiver dig ud i trafikken om vinteren, er din bil. Den skal selvfølgelig være kampdygtig og klar til de meget lave temperaturer. Det er en god idé at starte med at få skiftet sommerdækkene ud med vinterdæk. Vinterdæk giver dig et bedre vejgreb, når de kølige temperaturer nærmer sig. FDM har fem simple råd til at gøre din bil vinterklar, hvor det første råd netop er vinterdækkene. Det er derfor et rigtig godt sted at starte.

Udover vinterdækkene er det også en god idé at tjekke sprinklervæske og kølervæske og eventuelt skifte det ud med noget, der kan klare nogle lavere temperaturer. Du kan læse flere gode råd om, hvordan du gør din bil klar til vinter her.

Hvis du bliver fanget i sneen

Det danske vejr er kendt for sin uforudsigelighed. Dette gælder også vintervejret, hvor der kan komme en snestorm, når vi mindst venter det. Det er derfor en god idé at have flere ting i bilen, der kan hjælpe dig, hvis du skulle glide ud i en grøft eller blive fanget i en snedrive.

Det er en god idé at have en skovl liggende i bagagerummet, hvis du skulle få brug for at grave dækkene fri for at få et bedre greb. Det kan hjælpe dig med at komme hurtigere på vejen igen. Hvis du skulle ende i en snedrive eller lignende, hvor du ikke kan komme videre, er det en fordel at have en advarselstrekant, du kan sætte ud til vejen. På den måde får du gjort opmærksom på, at du er der, og andre bilister vil nemmere kunne se, at du har brug for hjælp. Hvis du nu er så heldig, at en forbipasserende gerne vil hjælpe dig, er det en god idé at have startkabler i bilen, hvis nu bilbatteriet er gået tør for strøm.

Det kan ske, at der går lang tid imellem forbipasserende biler, og det kan derfor blive en kold fornøjelse at sidde og vente. Hav gerne tæpper i bilen, hvis nu det værst tænkelige skulle ske. Er bilen gået i stå, kan det blive en rigtig kold fornøjelse at skulle sidde i bilen og vente på assistance. Derudover er det godt at have lidt langtidsholdbare snacks i bilen, hvis sulten skulle indtræffe. Det kræver måske en del penge at gøre bilen helt klar til vinteren. Er der ikke så mange penge på bilbudgettet, kan du låne penge hos https://moneybanker.dk/.

Bliv den første til at kommentere

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*