Sådan finder du de rette alufælge til bilen

Alufælge

Denne artikel indeholder sponsorerede links

For rigtig mange er det ikke nok bare at have en praktisk bil – nej, den skal også have det helt rette udseende. Denne opgave kan løses på flere måder, men en af de mest gængse er at finde et par lækre alufælge. Det sætter måske endda den famøse prik over i’et, som specielt mange mænd mener, der skal være. Men er der noget, du skal være opmærksom på, når du vælger alufælge? Det kigger vi på her, så læs med.

Find en godkendt løsning

Der findes et hav af muligheder derude, men det er vigtigt, at du vælger noget, som er godkendt, og som er sikkert – for din egen skyld. En godkendt fælg er testet for styrke, levetid og meget mere, hvilket er din, forbrugerens, garanti for, at du køber noget, du faktisk kan bruge, og som er sikkert i trafikken.

På baggrund af ovenstående er det også vigtigt, at du handler hos en autoriseret forhandler eller webshop, så du undgår uheldige overraskelser.

Du kan blive meget klogere på alufælge på denne side, hvor der bliver gået i dybden med det hele.  

Dette skal du være opmærksom på ved dit køb

Det er ikke nødvendigt, at du får bilen til syn, når du skifter fælge. Med det sagt, er det dog vigtigt, at du overholder en række regler, når de sættes på. Det gælder blandt andet, at dit hjul ikke må række længere ud end skærmkanten. Ydermere er det vigtigt, at sporvidden forbliver uændret, når du sætter alufælgene på. Sidst, men ikke mindst, skal dækomkredsen være identisk med den, som gælder ved de typegodkendte dæk. Der er altså lidt, du skal have for øje, når du vil give din bil et ekstra pift med et sæt nye fælge.

Husk at vedligeholde dine fælge

Ligesom alt andet så holder dine fælge også længere tid, hvis du passer godt på dem. I Danmark har vi noget meget omskifteligt vejr, og det betyder, at dine fælge bliver udsat for lidt af hvert. Udover salt så kommer der muligvis også noget bremsestøv på dine fælge, og hvis ikke du fjerner det, kan du risikere, at der danner sig skjolde – og det vil du gerne undgå.

Det er en dyr investering at købe de rette fælge, og derfor skal du selvfølgelig passe på dem. Rens og vask dem ofte – for din egen skyld. Når du er i gang med denne proces, kan du også tjekke dem for revner, hvorved du altid kan sikre dig, at de er intakte.

Et husmorråd er, at du benytter lunkent vand og opvaskemiddel til rengøringen. Pas meget på med opløsningsmidler, da det kan skade udseendet på dine fælge.

Bliv den første til at kommentere

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*