Sådan beskytter du bilen om sommeren

Bil

Rigtig mange bruger bilen hver dag – til at køre på arbejde, til at ordne indkøbene, til at transportere børnene til og fra fritidsaktiviteter. Bilen er altså i mange tilfælde en vigtig brik i hverdagens puslespil. Derfor skal bilen naturligvis holde så længe som muligt. Man bestemmer selvsagt ikke, hvor lang tid en bil kan blive ved med at køre, men man kan faktisk gøre en stor indsats for at få den til at holde længere. Eksempelvis kan man gøre lidt ekstra for at beskytte den i sommermånederne, som ofte kan være hårde for bilen. De varme – og skiftende – temperaturer og vejrforhold kan være med til at skade bilen, hvis du ikke beskytter den. Herunder får du nogle tips til, hvordan du kan beskytte din bil om sommeren, så du kan beholde den længst muligt.

Hold øje med væskerne

Når varmen rammer landet, er det vigtigt at være ekstra opmærksom på bilens væskestand. Sommervarmen kan nemlig få de forskellige væsker i bilen til at fordampe. Det er derfor vigtigt, at du med jævne mellemrum kontrollerer, om væskerne er fordampet så meget, at de ligger under det minimale. Du bør holde øje med alle væskerne under kølerhjelmen, da alle væskerne kan fordampe hurtigere, når varmen for alvor rammer.

Vær ekstra opmærksom på dæktrykket

Du skal naturligvis sørge for at holde øje med dæktrykket i dækkene hele året rundt, da det har stor betydning for sikkerheden på vejen. Om sommeren skal du dog være ekstra opmærksom på dæktrykket. Grunden til, du skal være ekstra opmærksom i sommerperioden, er, at der er større risiko for punkteringer, hvis dæktrykket ikke er korrekt. Dette skyldes primært, at vejene kan blive meget varme i sommermånederne, hvilket kan være hårdt for gummiet.

Temperatursvingninger, som vi er sikre på i den danske sommer, kan påvirke dæktrykket – og derfor skal du altså tjekke dæktrykket oftere, end du plejer. Hvis du ikke ved, hvor højt dæktrykket skal være, kan du se det i servicehåndbogen. Hvis dine dæk er for slidte, eller hvis de ikke kan holde dæktrykket, kan du finde nogle nye dæk hos giga-daek.dk.

Hold bilen fra sollys

Det er selvsagt ikke muligt at holde bilen væk fra sollys om sommeren. Hvis du vil beskytte din bil, er det dog en rigtig god ide at tænke over at undgå sollys, når du parkerer. Du kan sørge for at parkere i skyggen, når det er muligt. Hvis du har en garage, er det en rigtig god ide at bruge den til at parkere bilen i, når sommeren rammer – så tøm garagen for rod og gør plads til bilen.

Du oplever sikkert, at det ikke altid er muligt for dig at parkere i skyggen, når solen er skarp. Hvis du ikke har mulighed for at parkere i skyggen, er det en rigtig god ide at bruge noget afdækning. En afskærmning reflekterer solens stråler ud af kabinen, så bilen ikke bliver så varm. Dette beskytter remme, instrumentbræt og alt det, der er lavet af gummi inden i bilen.

Hvis du ved, at du ofte skal parkere bilen i solen, kan du måske overveje, om du skal have tonede ruder på bilen. De tonede ruder kan være med til at beskytte bilen, så den ikke bliver så varm indvendig. Du skal dog sørge for at overholde lovgivningen omkring tonede ruder, hvis du vil investere i sådan nogle.

Du kan gøre mange ting for at beskytte din bil mod solen. Brug din sunde fornuft og tjek bilen efter i sømmene lidt oftere, end du plejer – så er du godt dækket ind.

Bliv den første til at kommentere

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*