Opbevar dine dæk rigtigt og forlæng levetiden

Washed tires

Vinteren banker på døren, og det betyder, at det igen er blevet tid til at finde vinterdækkene frem fra gemmerne og skifte dem ud med sommerdækkene på bilen. Det er utroligt vigtigt, at du husker at skifte dæk på bilen, så du kan køre sikkert på de glatte vinterveje.
Når du skifter dæk, er det vigtigt, at du tjekker dækkenes tilstand, så du ikke ender med at køre rundt på for slidte vinterdæk. En af de mest relevante faktorer er at kigge på, hvordan du opbevarer dine dæk – det har nemlig stor indflydelse på deres levetid. Læs videre og bliv meget klogere på, hvordan du opbevarer dine dæk på bedste vis.

Rengør fælgene inden de pakkes væk

Sommerdækkene er blevet afmonteret på bilen og skal nu i vinterhi de næste mange måneder. Men inden du pakker dem væk, skal du huske at rengøre fælgene for skidt og snavs, der har ophobet sig hen over sommeren. Skidt, der får lov til at sidde vinteren over, bliver med garanti ikke nemmere at fjerne, når kalenderen rammer maj måned næste år. Tjek slidbanerne i dækmønstret for sten og fjern dem med en skruetrækker. Pas dog på, du ikke beskadiger dækket.

Generelt skal du tjekke, om dækkene kan klare en sæson mere på vejene. Hvis dækmønstret er meget slidt, og dækkene generelt er ved at være brugt op, kan det være, du skal komme til en erkendelse af, at nye og sikre dæk skal købes til næste sæson. Mange danskere vælger dog at køre rundt på slidte dæk lidt for længe, fordi det kan være en dyr fornøjelse at investere i nye dæk. Det behøver heldigvis ikke være nogen uoverskuelig affære, for her kan du købe kvalitetsdæk til utroligt lave priser.

Find det rette opbevaringssted

Det er meget vigtigt, at det lokale, du opbevarer dine dæk i, overholder en række faktorer. Først og fremmest bør du altid opbevare dine dæk i et lokale, der er køligt, tørt og er nogenlunde ventileret. Derudover må der ikke være for meget sollys og kraftigt kunstigt lyd, samt temperaturen skal være under 35 grader. Du skal altså undgå ovenstående ting, da det kan have indflydelse på dine dæks levetid, hvis de eksempelvis udsættes for for meget sollys.

Men det er ikke kun de omkringliggende ting, der har indflydelse på levetiden, det har måden, hvorpå du opbevarer dem, i høj grad også. Dæk skal altid opbevares i en fri tilstand uden spændinger, tryk eller anden deformation, og du må aldrig placere noget ovenpå dækkene. De skal ydermere opbevares stående i et enkelt lag, så dækkene ikke bliver skæve.

Find et dækhotel

Et hotel til dine dæk? Ja, det findes faktisk. Flere autoværkstedskæder og dækcentre i landet tilbyder kunder at opbevare dæk året rundt imod betaling. Så kan du være sikker på, at dine dæk er i gode hænder og bliver opbevaret korrekt. Samtidig slipper du for at have dækkene stående og stjæle plads i garagen. Det er værd at overveje, hvis du gerne vil gøre dækskiftet så nemt og trygt som overhovedet muligt.

Bliv den første til at kommentere

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*