Hvor dyrt er det at få skiftet bilens tandrem?

I bilens motor vil du kunne finde tandremmen, der ikke ser ud af meget, men det er alligevel den, der sørger for, at motoren ikke stopper med at virke. Tandremmen er derfor et vigtigt element i bilen, som bilen ikke kan undvære. Men hvornår skal den udskiftes, og hvad koster det egentlig at udskifte en tandrem – det har vi skrevet om i nedenstående guide.

Du kan selv skifte tandremmen

Tandremmen kan skiftes af dig selv, hvis du ved, hvilken tandremstype og -størrelse bilen bruger. Det står ofte i bilens egen manual, hvilken tandrem der er blevet brugt. Det er meget vigtigt, at du er helt sikker på, hvad du laver, når du skifter en tandrem, da det skal gøres med den perfekte timing. Hvis dette ikke gøres perfekt, kan du risikere at ødelægge stemplerne, hvilket kan ødelægge andet i motoren.

Tandremmen i sig selv er ikke dyr. Den består af en gummirem, der er lavet i syntetisk gummi. Du kan derfor gøre det relativt billigt selv, men det handler i høj grad om, at du har styr på sagerne. Det kan ende med, at du laver mere skade end gavn. 

Mekanikeren kan skifte bilens tandrem

Hvis man ikke selv har evnerne eller lysten til at rode sig ud i at skifte en tandrem, så vil mekanikeren til enhver tid gøre det for dig. En tandremsskift pris kan variere meget, da det i høj grad handler om, hvor lang tid mekanikeren bruger på udskiftningen.

Tandremmen er nem at komme til, hvis man har gjort det mange gange før, men det er placeringen af den nye tandrem, som kan volde én problemer. Det handler nemlig om timing i forhold til stemplerne, som tandremmen blandt andet er med til at styre. Derudover handler prisen meget om, hvilken bil du har, da biler kan være opbygget på mange forskellige måder.

Kan man undgå at skifte tandrem?

Hvis du har haft din bil i lang tid, vil du ikke kunne undgå at skulle skifte den på et tidspunkt. Det er bestemt også vigtigt at skifte den, hvis det er ved at være tid. Nogle har det med at udsætte udskiftningen, hvilket kan have store konsekvenser for din bil – og ikke mindst dyre konsekvenser for din pengepung.

Vi anbefaler, at du får den tjekket, når du kører til serviceeftersyn med bilen, og du selvfølgelig får den udskiftet, hvis mekanikeren påpeger, at det er ved at være tid. Derudover anbefales det, at man udskifter tandremmen, når bilen har kørt et vist antal kilometer, hvilket afhænger meget af bilmærket og motortype. Du kan ydermere selv tjekke tandremmen; hvis den ser slap ud, har revner eller har et slidt udseende, er det på tide at køre op til mekanikeren, medmindre du selv vil stå for udskiftningen.

Du kan selv mindske slitage ved at køre jævnligt i bilen og sørge for, at motoren holdes tør – det vil sige, at der ikke kommer fugt ned til den, eller hvis du kommer til at hælde olie ved siden af. Derudover vil almindelig vedligeholdelse af bilen i form af serviceeftersyn også være en god hjælp.

Bliv den første til at kommentere

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*