Hvad er forskellen på et autoriseret og et uafhængigt autoværksted?

Dette indlæg er sponsoreret og lavet i samarbejde med den/de hjemmesider der linkes til.

Når det kommer til et autoværksted, er der flere forskellige at vælge imellem. Det er vigtigt at kende forskellen på et autoriseret og et uafhængigt autoværksted, da det kan have betydning for, hvad du bør vælge. For når din bil skal repareres, skal du tage stilling til, om det skal være det ene eller det andet sted.

I denne artikel fortæller vi dig mere om forskellen på disse to former for autoværksteder. På den måde kan du nemmere navigere rundt i de mange muligheder, du har i dag.

Det uafhængige autoværksted

Ser vi nærmere på, hvad der er tale om, når vi taler om et uafhængigt autoværksted, handler det om et autoværksted, der reparerer langt de fleste biler uafhængigt at bilens mærke. Dermed er det uafhængige autoværksted en god mulighed, hvis du vil være sikker på at hyre en mekaniker, der kan foretage syn eller reparationer på alle bilmærker.

Heldigvis er der også rig mulighed for at finde et uafhængigt autoværksted i Herning, Aalborg eller andre steder i landet. Det er nemlig den mest hyppige form for værksteder, og du finder også flere forskellige kædekoncepter, der tilbyder dig en lang række serviceydelser på din bil.

Det autoriserede autoværksted

I modsætning til et uafhængigt autoværksted specialiserer det autoriserede autoværksted sig inden for bestemte bilmærker. For at blive autoriseret kræver det en godkendelse fra importøren, hvormed værkstedet er kvalificeret til at reparere bestemte biler. Ved at vælge et autoriseret autoværksted får du eksperter inden for netop den bilproducent, som din bil kommer fra. Det betyder et højt serviceniveau og en grundig viden om bilen.

Ulempen ved et autoriseret autoværksted kan være, at det kan kræve lang tids søgen at finde et værksted, der reparerer din bil. Til gengæld får du mekanikere, der har ekspertise inden for området.

Begge handler efter reglerne

Selvom der er to former for autoværksteder, skal der ikke herske nogen tvivl om, at begge steder arbejder ud fra de gældende regler. Handler dine skader om selve bilen, skal du altid sørge for at undersøge, om du er dækket af reklamationsretten eller din garanti. Det er hos bilforhandleren, du skal klage, hvis du er dækket.

Vælger du et uafhængigt autoværksted til et syn af din bil, vil din garantigiver være forpligtet til at udlevere specificerede service- og eftersynsplaner til dit autoværksted. Hvis planen ikke bliver fulgt, og der senere opstår fejl eller mangler, er det dit autoværksted, der skal dække.

Bliv den første til at kommentere

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*