Hold din bil ved lige, og øg sikkerheden

Sikkerhed

Der er al mulig grund til at tænke på sikkerheden som det første, når man taler om bilen. Stenslag kan være et af de områder, hvor det er vigtigt at reagere, så der ikke opstår farlige situationer. Denne artikel kigger nærmere på stenslag, og hvordan du kan gøre noget ved det hurtigt og sikkert.

Stenslag er nemlig mange bilisters frygt. Det er noget, som kommer rigtig nemt, og det er ganske svært at gardere sig fuldstændigt imod. Heldigvis findes der nogle måder, hvorpå man kan forebygge og dermed reducere mængden af stenslag på bilen. Leder du efter et godt sted at få ordnet dit stenslag? Se mere her.

Man kan eksempelvis kigge på, om man har noget beskyttelse på sin rude. Det er primært forruden på bilen, som er udsat, og her kan man få noget beskyttelse, som ikke generer udsynet for føreren. Det er altså en god idé, særligt hvis man kører i områder, hvor ruden kan være meget udsatte for stenslag.

Udsat på motorvejen

Når man som bilist kører mange kilometer på motorvejen, er man naturligt nok særligt udsat. Det skyldes selvfølgelig, at man kører i en gennemsnitlig højere fart, end når man kører andre steder. Derudover er der rigtig mange biler, og der vil derfor være større chance for, at der ryger en sten op på ruden. Det siger sig selv, at man selvfølgelig bør beskytte sin bil endnu bedre, hvis man tilbagelægger mange kilometer langs motorvejene, hvor bilen altså står lidt mere for skud.

Kør pænt

Din egen kørsel er også rigtig vigtig for, om du bliver udsat for stenslag. Der er ingen tvivl om, at man selv kan gøre rigtig meget for at undgå skader på sin bil, hvis man kører fornuftigt og pænt. Det gælder faktisk rigtig mange forskellige slags skader og slitage på din bil. Eksempelvis slides bremserne markant hurtigere, hvis man kører hasarderet, og der er altså også jævnt større chance for stenslag, hvis man kører vildt og uhensigtsmæssigt stærkt. Der er ingen, der siger, at man nødvendigvis bliver ramt, hvis man ikke kører pænt, men risikoen vil alt andet lige øges.

Reager hurtigt

Hvis du bliver ramt af et stenslag, så er der altså al muligt grund til at reagere hurtigt på det. Først og fremmest vil dit udsyn være forringet i nogen eller høj grad, hvilket selvfølgelig ikke er hensigtsmæssigt, når man kører bil. For sikkerhedens skyld bør du derfor reagere hurtigt og få gjort noget ved din rude.

Det er desuden vigtigt at reagere hurtigt, fordi skaden på ruden kan blive forværret, som tiden går. Hvis du hurtigt får det lavet, kan det derfor spare dig for penge og besvær, sammenlignet med hvis du lader stå til alt for længe.

Er du i tvivl om, hvordan du får ordnet et stenslag på din bil, så tag fat i et autoværksted, eller følg ovenstående link. Her vil du hurtigt blive klogere på, hvad der er bedst at gøre, når uheldet har ramt dig og din bil.

Bliv den første til at kommentere

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*