Gør en forskel, og bliv chauffør til flex- og sygetransport

Dette indhold er sponsoreret.

Har du nogensinde overvejet at kombinere din glæde for at køre bil med at hjælpe andre? Som chauffør til sygetransport har du ansvaret for, at andre kommer sikkert frem. Du har eksempelvis mulighed for at køre personer til lægevagten eller på skadestuen, hvis de har brug for behandling. Her på siden kan du blive klogere på, hvordan du kommer godt i gang som chauffør.

Sådan kommer du i gang med at køre sygetransport

For at kunne køre flextrafik eller sygetransport skal du tage et BAB-kursus. Du har ofte mulighed for at tage de nødvendige beviser inden for kort tid, og du kan i nogle tilfælde få råd og vejledning til kontakter i branchen. For at blive chauffør til sygetransport skal du først og fremmest have erhvervskørekort til personbefordring. Herudover skal du typisk have 1-3 BAB-kurser.

Kursernes varighed afhænger af, hvor mange personer du ønsker at kunne køre med. Der skelnes som udgangspunkt mellem færre eller flere end ni passagerer. Kører du med mindre end ni personer, kræver det nemlig kun kørsel i en mindre bus. I modsætning hertil skal du have kompetencer til at kørsel i større busser, hvis du kører med ni eller flere passagerer.

Få en spændende og alsidig hverdag som chauffør til sygetransport

Det kræver ikke nogen grundlæggende uddannelse at være sygetransportør. Du lærer de basale teknikker på eksempelvis et AMU-kursus. Først og fremmest vil du som chauffør som sagt have en vigtig funktion i af transportere syge og ældre personer samt eventuelle ledsagere fra A til B. For at få succes som chauffør til sygetransport er det samtidig vigtigt, at du kender til forskellige sygdomsforløb. Når du kender til patienten sygdom, kan du bedre træde til, hvis behovet opstår.

Der kan nok ikke være nogen tvivl om, at du er med til at gøre en betydelig forskel som chauffør af en sygetransport. Du hjælper nogle af samfundets svageste, mens du kan udleve din passion for at køre bil. Der er samtidig mange muligheder som chauffør, og du vil formentlig komme til at møde mange forskellige mennesker.

Du kan fordel overveje, om du er interesseret i at køre med siddende eller liggende patienter. Liggende patienter er ofte mere krævende, da de i nogle tilfælde er mere syge end siddende. Derudover stiller det også andre krav til dit køretøj, hvor der netop skal være plads til at kunne ligge ned. Kom godt i gang allerede i dag, og book dit BAB-kursus med det samme.

Bliv den første til at kommentere

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*