Gør din bil til en rockmaskine

Vil du gerne skabe det absolut bedste lydbillede i din bil, så du rigtig kan rocke løs på vej på arbejde eller på kør-selv-ferien? Så læs med her, hvor du får en vejledning til, hvordan du optimerer din bils lydsystem.

Step 1: Afstivning

Du tænker måske, at det vigtigste for lyden i din bil er dine højtalere, men så tager du faktisk fejl. Hvis ikke du har sørget for ordentlig afstivning, hjælper det nemlig ikke noget, at du investerer i dyre højtalere, så det er faktisk her, du skal starte.

Du kan nemt og effektivt afstive din bil ved at investere i dørsider, som ligeledes giver god lyddæmpning. Alternativt kan du også selv sikre afstivningen i din bil ved at montere stærkt materiale dér, hvor du placerer dine højtalere og derudover sætte lyddæmpende materiale på indersiden af din bil, men den hurtigste og nemmeste løsning er umiskendeligt dørsider.

Step 2: Anlæg

Uden et anlæg kommer du stadig ikke særlig langt med dine gode højtalere, så disse må vente lidt endnu. Vil du have den absolut bedste lydoplevelse i bilen, kan det nemlig godt betale sig at investere i et godt anlæg eller en solid bilradio, som giver dig mulighed for at finjustere lydbilledet. Så kan du for eksempel nemt justere bas og diskant, og det kan virkelig gøre en stor forskel for den samlede oplevelse.

Desuden kan du med mere avancerede anlæg tilpasse lydbilledet alt efter, hvilken type musik du hører, og det kan altså også gøre det meget sjovere at høre musik i bilen. Ydermere er det med nogle modeller ligefrem muligt at indstille lyden alt efter, om der for eksempel er passagerer på bagsædet, der skal tages hensyn til, eller om forsædet bare skal rockes helt igennem.

Step 3: Højtalere

Nu er vi der – vi er nået til højtalerne. Når du har afstivet bilen og sørget for det gode anlæg, kan du begynde at fokusere på at finde de rigtige højtalere. Her er det vigtigt at overveje, hvilket lydbillede du ønsker at skabe. Skal der eksempelvis være fuld fart på bassen, er der således nogle højtalere, der er særligt velegnede til dette.

Ud over dine egne præferencer i forhold til lydbilledet skal du også have dine højtaleres placering for øje. Bilhøjtalere er nemlig tilpasset til deres konkrete placering i bilen. Det vil sige, at hvis du ikke frit kan placere dine nye højtalere, men derimod er nødt til at sætte dem på bestemte pladser, så er du nødt til at finde højtalere, som tager sig godt ud på netop disse pladser. Det gør altså udvalget væsentligt mindre, og derfor kan det godt være noget af en prøvelse at finde de helt rette højtalere, men overvej fx webshops som Hi-Fi Freaks.

Er der et særligt brand i elektronik-verdenen, du godt kan lide, kan en måde at gribe det an på være ved at finde bilhøjtalere fra netop dette mærke, hvorved du indsnævrer søgningen en hel del. Desuden er der dermed væsentligt større chance for, at du får fat i en højtaler, du faktisk bliver glad for, fordi du generelt set er begejstret for dette mærkes produkter.

Bliv den første til at kommentere

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*