Gør bilen vinterklar

Følgende artikel er udarbejdet og betalt af hjemmesiderne, der linkes til.

Vi har allerede oplevet rigtig vinter i Danmark i år. Sneen er faldet, og vejene har været glatte. Når vejret skifter, er det vigtigt at være opmærksom på bilen. Måske skal der nemlig ske nogle ændringer, for at bilen kan køre optimalt under de nye vejrforhold. Der er flere ting, der skal klares, når bilen skal gøres klar til vinteren. Hvis du ikke allerede har gjort bilen vinterklar, kan du læse med herunder. Her får du nemlig nogle tips til, hvad du skal gøre, når bilen skal gøres klar til den danske vinter.

Vinterdæk er vigtige

Der er helårsdæk, der er sommerdæk, og der er vinterdæk. Mange tror, at forskellen på de forskellige dæktyper ikke er stor – men det er den dog. Det kan være utroligt farligt at køre med sommerdæk på bilen om vinteren, fordi sommerdæk simpelthen ikke er lavet til at køre på kolde veje. Forskellen på de forskellige dæktyper ligger i den gummiblanding, som dækkene er fremstillet af. Sommerdæk er fremstillet af en anden gummitype end vinterdæk, og gummitypen påvirkes af vejret. Hvis du ikke allerede har skiftet sommerdækkene ud med vinterdæk, er det altså på høje tid. Som hovedregel skal du skifte til vinterdæk, når temperaturen er omkring syv grader. Når temperaturen når under syv grader, er vinterdæk nemlig mest egnede. Det er vigtigt for vejgrebet og bremselængden, at du skifter dæk – det er helt generelt vigtigt for bilens køreegenskaber. Det er altså derfor vigtigt at få skiftet dækkene – og bedre sent end aldrig.

Få et serviceeftersyn

Inden vinteren for alvor står for døren, kan det være en god idé at få et serviceeftersyn af bilen. Hvis din bil er dækket af garantien, skal du naturligvis følge de forudsætninger for service, der er angivet. Hvis garantien er udløbet, kan det være en god idé med et serviceeftersyn. Vinteren er hårdere ved bilerne, og derfor kan ældre biler også få problemer om vinteren, hvis ikke de er blevet tjekket igennem. Du kan eksempelvis sørge for at få tjekket bremsevæsken, så bremserne på bilen ikke giver problemer, når vejene bliver glatte. Det kan også være en rigtig god idé at få tjekket viskerbladene, da de oftere er i brug om vinteren. Hvis viskerbladene er slidte, kan de lave striber på ruden, som kan skade udsynet.

Hvordan kan det finansieres?

Det kan være dyrt at gøre bilen vinterklar, hvis du ikke var forberedt på det. Vinterdæk koster hurtigt et par tusinde kroner, og hvis der er andet, der skal laves, kan det blive en stor udskrivning. Hvis du ikke har penge til at finansiere vinterklargøringen, kan du overveje at optage et billån. Du kan sagtens bruge et billån til at finansiere ting, der skal gøre din bil bedre. Du kan læse meget mere om billån, hvis du klikker her. Naturligvis vil det smarteste dog være, at du sørger for at spare op til vinterklargøringen i god tid – for den skal klares hvert år. Det er dog forhåbentlig ikke en ligeså dyr omgang hvert år, for vinterdækkene kan typisk holde flere sæsoner.

Bliv den første til at kommentere

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*