Gør bilen sommerferieklar

Følgende artikel er udarbejdet og betalt af hjemmesiderne, der linkes til.

Endelig kan vi sige, at vinteren er ved at være forbi. Sommeren er godt på vej, og det er nok værdsat af langt de fleste bilejere. Hvis biler kunne tale, ville de nok i hvert fald fortælle os, at de er glade for, at salt og isglatte veje ikke længere er en realitet. Med vinterens tilbagetrækning begynder mange også at drømme om sommerferien, og rigtig mange drømmer om en sommerferie med bilen. Det er igen blevet utrolig populært at køre på sommerferie i bilen fremfor at flyve. Dette må skyldes flere ting. Måske skyldes det især, at kør-selv-ferier er utrolig fleksible.

Du bestemmer selv, hvornår du kører, hvor langt du kører ad gangen, hvor mange pauser du vil holde, og hvilken vej du vil køre. Du kan altså selv bestemme, hvordan din rejse skal være. Derudover er bilerne også blevet bedre og bedre, og det er derfor ikke længere så uoverskueligt at skulle køre til Sydeuropa på sommerferie. Hvis du har en plan om at gøre netop dette, kan du læse med herunder, hvor du får nogle tips til, hvordan du gør din bil sommerferieklar.

Giv undervognen et tjek inden afgang

Undervognen består af mange ting, og derfor er der også rigtig mange ting i undervognen, du med fordel kan tjekke. For eksempel kan du med fordel tjekke fjedrene eller støddæmperne i bilen. Hvis ikke de fungerer optimalt, kan fjedrene ikke sikre en så god affjedring. Dette er altid vigtigt, men det er især vigtigt med en blød og behagelig kørsel, når du skal køre hele vejen til Sydeuropa. Hvis du skal have nye fjedre eller en ny undervogn, er der mange muligheder. Der er mange forskellige producenter, der specialiserer sig i forskellige ting. For eksempel er der Ta-Technix, der både henvender sig til entusiastiske biltunere og helt almindelige bilejere.

Bremserne skal tjekkes

Når du skal køre så langt, som du jo skal, hvis du skal køre hele vejen til Sydeuropa eller lignende, så er det en god ide at tjekke dine bremser inden afgang. Det giver sig selv; det er for din egen sikkerhed og for dine medtrafikanters sikkerhed. Især bør du tjekke bremserne, hvis du ikke har gjort det inden for det sidste år eller to. Du kan med fordel få tjekket bremsevæsken og bremseskiverne hos din lokale automekaniker. På den måde kan du køre afsted på sommerferie med ro i maven.

Der er mange ting, der skal tjekkes, inden du drager sydpå med bilen. Det er dog altid en god ide som minimum at tjekke det mest væsentlige. Derfor bør du eksempelvis også tjekke dækmønster og dæktryk, ligesom det er en god ide at tjekke, at viskerne ikke er slidte. Jo mere du tjekker bilen inden afgang, desto større er sandsynligheden for, at du kommer frem uden problemer og ulykker.

Bliv den første til at kommentere

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*