Gode råd til dig, der har mistet kørekortet

Har du mistet kørekortet i forbindelse med spirituskørsel, og står du nu og skal have generhvervet det? Så får du her nogle gode råd til, hvordan du håndterer det.

Overvej, om du har et alkoholproblem

En frakendelse af kørekortet grundet spirituskørsel kan være en god mulighed for at revurdere ens generelle forhold til alkohol. Det kan dog sagtens være, at det var et enestående tilfælde, og at du måske i virkeligheden nærmest ikke drikker alkohol, og så er der naturligvis ikke noget decideret alkoholproblem, der skal kigges på. I flere tilfælde kan en frakendelse af kørekortet dog være en øjenåbner i forhold til at indse, at man måske i virkeligheden har et reelt alkoholmisbrug, og så er det om at komme i behandling, før man generhverver sit kørekort og hurtigt risikerer at miste det igen – eller i værste fald komme rigtig slemt til skade grundet spirituskørsel. Alkoholbehandling hos Behandlingscenter Søby Park kan eksempelvis være en løsning på et alkoholmisbrug, som er kommet frem i lyset grundet en frakendelse af kørekortet.

Tag et AT-kursus

Hvis du er blevet frakendt dit kørekort i forbindelse med spirituskørsel, er det et krav, at du gennemfører et alkohol- og trafikkursus, inden du kan få dit kørekort tilbage. Et sådant kursus har ikke til formål at hjælpe dig ud af et eventuelt alkoholmisbrug, men er derimod fokuseret omkring kørsel med alkohol i blodet. Det vil sige, at du på dette kursus for eksempel lærer at beregne forbrændingstiden for alkohol, så du fremover kan være sikker på, at du ikke kommer til at køre beruset. Mange tror for eksempel fejlagtigt, at man godt kan køre dagen efter en fest, men du kan altså sagtens skulle langt op ad den efterfølgende dag, før al alkoholen i virkeligheden er ude af kroppen. På dette kursus lærer man desuden om, hvordan alkohol påvirker kroppen både fysisk og psykisk, og hvordan dette kan påvirke ens køreevne. Ligeledes vil du lære om konsekvenserne ved spirituskørsel og om, hvilke forholdsregler der er for alkohol i trafikken.

Sæt nogle regler for dig selv

Har du én gang mistet dit kørekort grundet spirituskørsel, er der sandsynligvis en risiko for, at det kunne komme til at ske igen. Næste gang du kører bil med alkohol i blodet, kan du imidlertid ikke være overbevist om, at en frakendelse af kørekortet er det værste, der sker, og derfor kan du gøre klogt i at lave nogle regler for dig selv omkring alkohol og bilkørsel. Nogle har eksempelvis en streng nultolerancepolitik for at være på den sikre side. De lader simpelthen helt være med at drikke alkohol, hvis de ved, at de skal køre. Så er man fuldkommen sikker på, at det ikke går galt, og man behøver ikke at beregne promille og bekymre sig om, om man nu også har ret i, at ”de par glas vin da må være forbrændt”. Det er den nemmeste måde at sikre sig på – og den ene øl eller det ene glas vin, som du ellers kan drikke, når du skal køre, gør sandsynligvis ikke forskellen for, om du har en god aften eller ej, og derfor er der ingen grund til at risikere noget.

Bliv den første til at kommentere

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*