Ferie på fire hjul – tag på camping i Europa

Mange danskere vil gerne bruge sommerferiedagene i sol og varme –  og givetvis også ved havet eller andet vand. For de fleste er det en af hovednøglerne ved planlægningen af sommerferien, at den er anderledes fra hverdagen og således skaber nye, spændende minder at se tilbage på.

Mange – både dem, der er glade for det, og dem, der blot finder det praktisk, tager på camping i enten bil, campingvogn eller autocamper. Denne artikel guider dig til, hvorhen turen kan gå, hvis du også drømmer om at opleve det bedste af Europa med udgangspunkt i selv at køre distancen.

 

Uden køretøjet kommer du ikke langt

Inden nogle destinationer introduceres, skal det basale naturligvis sættes på plads. Der skal være styr på de fire hjul – eller i nogle tilfælde blot to, der skal give dig mulighed for at komme kilometerlangt væk fra hverdagen.

Det er et spørgsmål om krav, vaner, komfort, rejselængde og pladsønsker, der afgør, hvilket transportmiddel der vælges til rejseformålet. Det er naturligvis et spørgsmål om prioritering af personlige behov. Mange finder dog, at hvis campingferien skal gøres så simpel og belejlig som mulig, er campingvognen det optimale valg.

At denne er en lidt større udgift, behøver ikke stå i vejen for dine ønsker. Læs mere om finansiering af din campingvogn her,og oplev, at det også er muligt for dig at rejse på komfortabel vis.

 

Ude godt men hjemme bedst

Som den første destination i denne guide til campingferie i Europa, skal Danmark nævnes. For selvom mange valfarter mod sydligere egne i ferien, bør det ikke udelukke Danmark som mulighed. Når solen ikke skuffer, er det danske land en campingperle, der kan byde på hav, ø-liv og underskøn, grøn natur.

Hvis du tager til Bornholm, er du nærmest så godt som i udlandet. Klippeøens befolkning taler måske en smule anderledes, men sproget er dog det samme som dit eget. Alligevel er miljøet anderledes på øen, der byder på små hyggelige byer, fiskemåltider, rundkirker og kort til stranden – ligegyldigt hvor du går hen.

 

Klassisk ferie skuffer aldrig

Gardasøen er et oplagt valg, hvis du er til luksuriøs, smuk og familievenlig ferie. Stedet tiltrækker hvert år mange gæster – og har gjort det siden 70’erne. Derfor lider det også delvist under et kedeligt ry. Dette bør du hurtigt kaste væk, for det italienske område er fyldt med muligheder for dig, der ønsker ordentlige faciliteter og vidunderlig natur i det kulturrige, charmerende land.

 

Eksotiske ferieminder på eget kontinent

Du behøver ikke tage flyvemaskinen for at opleve landskab, kultur og omgivelser, der skiller sig ud fra din hverdag. Hvis du har mod på at køre en lidt længere tur af europæiske motorveje, kan du sætte kursen mod Kroatien og opleve solrige dage ved et fantastisk hav – og så endda til billigere penge, da landet generelt er billigere end andre klassiske campingdestinationer. Landet er ofte overset, når oplagte ferielande diskuteres, og det giver din tur lidt charme, da den vil være anderledes end de andre feriefortællinger fra Spanien, Frankrig og Italien.

Bliv den første til at kommentere

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*