Er du på udkig efter en god familiebil?

Følgende artikel er betalt og udarbejdet i samarbejde med de hjemmesider, der linkes til.

Hvad skal den optimale familiebil kunne? Svaret afhænger selvfølgelig af, hvilken familie man har, og hvad behovet er. Men stort set alle familier har en fællesnævner for, hvad de søger. Nemlig masser af plads! Plads til børn, bedsteforældre, venner og husdyr med bur og hundelegetøj, som skal med på tur. Familiebilen skal rumme komfort, så man kan køre langt på ferie. Den skal have en god garanti og holde over lang tid og mange kørte kilometer.

Derudover gør det ikke noget, hvis den er nem at rengøre. Der flere modeller, der lever godt op til disse kriterier. Her gennemgås nogle af de mere populære.

MPV’en – eller minibussen

En MPV – Multi Purpose Vehicle – kan som navnet antyder bruges til lidt af hvert. Den har typisk mange sæder, let ind- og udstigning samt forskellige praktiske egenskaber, som tiltaler store familier med børn i forskellige aldre. Desuden er sikkerheden i top, og modellen er rigtig god, hvis man skal på lange ture. Der er plads til helt op til syv sæder, som kan fordeles eller skubbes ned, så de er ekstra bagageplads bagtil. En fordel, hvis man eksempelvis er fire mennesker, der skal slæbe en masse skiudstyr med til Sverige eller Frankrig på vinterferie. En MPV kan fås fra forskellige forhandlere såsom Opel eller Peugeot.

Stor stationcar med ergonomiske sæder

Stationcar er en af de mest udbredte biltyper blandt danske familier. Og ikke uden grund. I denne model er komfort i højsædet, så hele familien kan læne sig tilbage og sidde behageligt. Uanset om du er til ekstrem luksus eller en mere budgetvenlig udgave, så findes der stationcars i forskellige prislejer. Modsat MPV’en vil en stationcar være mere let at køre rundt i, da den ikke er ligeså stor. En fordel hvis man kører meget i byen, hvor der skal manøvres i tæt trafik og smalle gader. Det store bagagerum giver stadig plads til at transportere dyr, bagage eller udstyr, når man er på farten.

SUV – bygget på større struktur

På mange måder minder en SUV om en stationcar, men den har større struktur og ser da også lidt mere vild ud. Forkortelsen står for Sport Utility Vehicle, og modellen har ofte firhjulstræk, som kan bruges til at køre i terræn. Derfor er den oplagt for familier, som godt kan lide at tage på eventyr og opholde sig i naturen. Den giver et stort og bredt udsyn samt giver dig og familien mulighed for at køre på snørklede veje i naturen. Både Opel og Kia og mange flere producerer SUV-modellen. Det er en kraftfuld biltype, og den har et råt og sejt look. Derfor er der også flere storbyboere, der i dag har anskaffet sig en.

Bæredygtig elbil?

Er man i familien meget klimabevidst, kan det også være aktuelt at overveje en elbil. Elbilen kører på elektricitet og skal oplades undervejs, når man kører. Det gøres via standere. Elmotoren er batteridreven og mere miljøvenlig end traditionelle biltyper.

Bliv den første til at kommentere

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*