Er du klar til villa, Volvo og vovhund?

Det er en myte, at når man fylder 30, så er man automatisk voksen og har styr på alt i sit liv. De fleste vil nok genkende tanken om, at man venter på den særlige skæringsdato, hvor man bliver ’rigtig voksen’. Men i stedet for at jagte en indre følelse, kan man i stedet se på faktorer i sit liv, der peger i retningen af, at man efterhånden er ved at have styr på det hele.

For i takt med at to bliver til tre, og boliglån og billån tikker ind, så begynder man langsomt at kunne rodfæste sig. Måske føler man sig ikke som en rigtig voksen, men der er ingen tvivl om, at man er begyndt at tage ansvar. Som en ’rigtig voksen’. Men hvad med dig? Er du klar til villa, Volvo og vovse?

Villa eller lejlighed?

Det er forskelligt fra person til person, hvilken type livsstil og hjem, de er til. Og der er ingen tvivl om, at der er forskel på, om man er til hus eller lejlighed. For begge dele har hver deres fordele og taler til forskellige typer.

Mange foretrækker en lejlighed inde i byen, fordi de elsker at være omgivet af byens puls, liv og leben. Det betyder med andre ord også, at man skal være lidt mere tolerant med sin personsfære, end hvis man eksempelvis bor i hus. For i en lejlighed kan du ikke forvente, at folk vil danse til lyden af din pibe. Derfor bør du gøre op med dig selv, om du kan abstrahere fra de mange faktorer, der kan være i spil, hvis man bor i byen.

Omvendt kan man vælge at bosætte sig inden for eller uden for byen i et hus. Mange vælger husløsningen, så snart familien forøges, da mange har et ønske om at give deres børn mulighed for at kunne boltre sig i en have. Et hus har da også mange fordele for en børnefamilie, da man har alt samlet under ét tag eller på matriklen. Du skal således ikke tænke på at skulle en tur i vaskekælderen eller bekymre dig om, hvor babyen skal sove til middag i sin barnevogn. Omvendt står du nu for al ansvaret. Det er dig, der skal ordne haven. Det er dig, der skal vedligeholde huset.

Er det tid til at anskaffe sig en bil?

En ny bil står på rigtig mange menneskers ønskeliste. Ikke mindst når man har etableret sig og har lidt mere økonomisk råderum. Er du førstegangskøber, kan det være svært at vurdere, hvilken type bil, der passer til ens behov. Man har ikke rigtig noget at sammenligne det med, og alle modeller virker måske tillokkende i forhold til at tage bussen eller cyklen. Men du bør kraftigt overveje, hvilke behov din bil skal kunne efterkomme.

Har du ikke helt styr på finansieringen til bilen, kan du finde mange billige billån online. Du skal dog være klar over, at finansieringsmulighederne kan være forskellige alt efter hvilken type bil, du vælger. Ofte vil du nemlig være bedre stillet, hvis du vælger at købe en ny model, fremfor en brugt bil.

Bliv den første til at kommentere

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*