Er din bil klar til vinter?

Efteråret har allerede meldt sin ankomst, og før vi ved af det, indtræffer vinteren. Den har det med at komme snigende, uden vi helt opdager den. Den danske vejr kan gå i mange forskellige retninger og kan i bogstavelig forstand ændre sig natten over. Har du styr på, om din bil er klar til vinteren. Det er altid en god idé at gøre i god tid. Det kan jo hurtigt blive nødvendigt, og så er det træls at stå med håret i postkassen, fordi du har udskudt det. Vi giver her gode råd til, hvad du skal have styr på, for at din bil er klar til vinteren.

Skift bilens væsker til frostsikre væsker

Din bil har brug for mange forskellige væsker, for at den kan køre. Der er blandt andet sprinklervæske, kølervæske og bremsevæske. Vi har sikkert alle prøvet, der ikke kommer noget sprinklervæske ud, fordi den er frosset til. Udover at det selvfølgelig er rigtig irriterende, at der ikke kommer noget sprinklervæske, når har en møgbeskidt forrude, kan det også være yderst skadeligt for bilen. Som alle andre væsker vil bilens væsker udvide sig, hvis de fryser til. Det kan skade forskellige rør og beholdere i bilen og i værste tilfælde få dem til at sprænge. Det er derfor en rigtig god idé at få skiftet den traditionelle sprinklervæske, kølervæske og bremsevæske med en frostsikker udgave, inden vinteren finder vej til de danske landeveje.

Skift sommersutterne ud med et par gode vinterdæk

Noget af det vigtigste, du skal have gjort, inden vinteren indtræffer, er at få skiftet dine sommerdæk til vinterdæk. Det er en af de ting, der er bedre at gøre for tidligt end for sent. Hvis du pludselig ender i et uventet snevejr med sommerdæk, vil din førerlighed bliver påvirket betydeligt. Vær derfor i god tid med at få skiftet til vinterdæk. Se hvad det koster at få skiftet vinterdæk her.

Hvis du stadig har vinterdækkene fra sidste år, er det en god idé at tjekke, om de er klar til vinteren, inden du monterer dem. Først og fremmest er der mønsteret, der skal have den rette dybde. Mønsteret er det, der giver bilen et godt vejgreb, når der er glat på vejene. Dine vinterdæk skal ifølge loven have en dybde på minimum 1,6 mm. Dette er absolut minimum, og det anbefales faktisk at skulle være noget dybere end det. En mekaniker vil nok anbefale en dybde på 3 mm. Som minimum i stedet for. Det giver dig en bedre forsikring om et bedre vejgreb. Gå derfor ikke på kompromis med mønsterdybden til dine vinterdæk.

Udover mønsterdybden skal dine dæk også have det rette dæktryk. Dette er også med til at give bilen et bedre vejgreb. Det korrekte dæktryk varierer fra bil til bil. Du kan finde det dæktryk, der passer til din bil i instruktionsbogen.

Gør det nemt at komme ind i bilen

De kolde vintermåneder kan gøre det en smule udfordrende at komme ind i bilen, hvis den har stået en hel nat udenfor. Døre og låse har det med at kunne fryse fast. Dette kan du undgå ved at give dine dørlister og låse et vintertjek. Det er en god idé at gøre listerne rene. Det er oftest skidtet, der gør, at de fryser fast. Derudover kan du smøre dem med silikone, hvilket gør, at de ikke fryser fast. Du behøver derfor ikke at bekymre dig om at skulle stå bævrende uden for din bil, fordi du ikke kan komme ind i den. Har du et manuelt låsesystem til din bil, er det klart en fordel at give alle låsene noget låseolie.

Beskyt din undervogn

Vinteren byder ofte på en masse skidt og snavs på vejene. Sne, slud og salt er alle rigtig dårlige for din undervogn. Det giver nemlig risiko for rust. Forebyg forekomsten af rust ved at få lavet en undervognsbehandling, inden vinteren melder sin ankomst. Her er det yderst vigtigt, at man får gjort det i god tid. Er skaden sket, er der ikke så meget at gøre.

Bliv den første til at kommentere

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*