Sponsoreret indhold.
Når din bil har nået endestationen og ikke længere er velfungerende, eller helt ude af stand til at køre, så er det bilejerens ansvar at få den sendt til skrotning. Men skrotningen kan være en langhåret proces, hvor der er flere regler og vilkår der skal være opfyldt før en skrotning er mulig. For at klæde dig ordentlig på, før du sender din bil til ophuggeren, så giver vi her en gennemgang af de mange trin.
Processen bag en skrotpræmie
Før man kan få udbetalt sin skrotningsgodtgørelse, eller skrotpræmie som det også kaldes, så skal man igennem en lang proces. Skal man eksempelvis have en skrotpræmie hillerød, så skal man først og fremmest anvende den digitale selvbetjening, hvor man vælger hvilken bil, der skal skrottes, og hvilken ophugger man ønsker at anvende. Man kan også henvende sig hos et autoværksted. Som udgangspunkt er det bilens registrerede ejer, der har ret til at få udbetalt skrotpræmien. Foruden valg af bil og ophugger, så skal bilen også være afmeldt i Motorregistret, hvilket majoriteten af ophuggere kan hjælpe med. Når bilen er blevet skrottet, så skal man anmode om en udbetaling, hvilket også sker i den digitale selvbetjening. Det er værd at notere, at skal bilen skrottes på vegne af en virksomhed, så skal man anvende en anden selvbetjening.
Find en miljøgodkendt ophugger
Med det skærpede fokus på miljø, så er det blevet et krav fra den danske stat, at når man skrotter en bil skal man anvende en miljøgodkendt ophugger. Derfor kan man med fordel sikrer sig, at den ophugger man anvender er miljøgodkendt – ellers kan man risikere at skulle betale en miljøafgift. Anvender man en forhandler eller et autoværksted, så kan man ligeledes forhøre sig hos den pågældende forhandler, at de har en aftale med en miljøgodkendt ophugger.
Regler og vilkår for skrotningsgodtgørelsen
Foruden kravet om at anvende en miljøgodkendt ophugger, så er det ligeledes vigtigt at danne sig et overblik over de regler og vilkår der gør sig gældende for denne ordning. Bilen der skal sendes til skrotning skal blandt andet have været ansvarsforsikret før man kan modtage en skrotpræmie. Derudover må den afleverede bil maksimalt have plads til ni personer inklusiv føreren. Er man ejer af en varebil, så må denne maksimalt veje 3.500 kg. Lever bilen op til disse krav, og sendes til ophugning hos en af landets miljøgodkendte og registrerede ophuggere, så har man ret til en skattefri skrotpræmie bestående af 2.200 kr.
Skriv en kommentar