Derfor skal du overveje en leasingbil

Sponsoreret indhold

Hvis du står og skal til at have ny bil, så har du måske overvejet, om du skal lease eller købe. Det kan være svært at vurdere, hvad der passer bedst til ens hverdag, hvis du ikke før har leaset eller købt. Her kan du læse mere om, hvorfor du skal overveje at lease en bil.

Fordele ved at købe en bil

Der findes en masse fordele ved at købe sin egen bil, men der er også en masse ulemper. Når du står ved forhandleren og leder efter din nye drømmebil, så kan du nogle gange få prisen en smule ned på bilen. Selvom det altid er rart med rabatter, så skal man huske, at alt ekstraudstyr koster ekstra. Hvis du har forelsket dig i grundmodellen, er det intet problem, men tit undervurderer man, hvor meget man skal betale ekstra for. Når du køber en fabriksny bil, vil der være to års reklamationsret og nyvognsgaranti. Nyvognsgarantien skifter en smule fra mærke til mærke, men du kan typisk forvente omkring 2 år. Du kan også tit tilkøbe service- og reparationsaftaler, så du kan spare penge på service og vedligeholdelse. En af de største fordele ved at købe en bil er, at du ejer den, og derved også kan tjene nogle af pengene ind igen ved at sælge den, når du har brug for noget nyt.

Fordele ved privatleasing

Noget af det, som især gør en bil dyr, er prisen for vedligeholdelse og service. Du kan ikke ignorere, at din bil har brug for at komme til service, hvilket betyder, at du regelmæssigt skal have penge op af lommen til en mekaniker. Når du leaser en bil med FDM-leasingkontrakt, er det leasingselskaber, der betaler for mekanikeren i hele leasingperioden. Når du køber en bil, er der 2 års garanti, men uanset hvor længe du beholder din leasingbil, vil den være dækket af garanti fra leasingselskabet i alle årene. Det betyder, at bilen har en fast udgift, som du kender. Det gør det nemmere at planlægge din økonomi. Du skal dog være opmærksom på, at du skal vælge leasingkontrakt efter, hvor mange kilometer du forventer at køre om året. Hvis du kører over den distance, vil du skulle betale ekstra for de kilometre. Du skal også være opmærksom på, at der er forskellige priser for selvrisikoen, hvis du har børn, som også skal køre bilen. Læs mere her om leasing af bil. 

Bliv den første til at kommentere

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*