Citroën C4 Cactus – en spændende crossover

Citroen C4

Sponsoreret indlæg. 

Der sker virkelig mange spændende ting på bilmarkedet for tiden. Vi tager af og til badevandstemperaturen på nogle af de interessante biler og koncepter, som producenter forsøger at vinde terræn med. Vi har set nærmere på en af de spændende familiebiler fra Citroën – nemlig den populære Citroën C4 Cactus, som er en yderst spændende crossover, der byder på nogle særegne features og et markant udseende, som ikke er set før.

Citroën C4 Cactus ligner ikke nogen anden bil. Og det er måske det, man har forsøgt at differentiere sig med. En familiebil, der skiller sig ud og har et mere futuristisk look, som tiltrækker en særlig målgruppe af købere, der efterspørger det aparte og tenderende til skelsættende. Den har vist sig at være rigtig populær, hvorfor de har ramt hovedet på sømmet med bilen, der bærer præg af lidt camouflage og lidt kampvogn – dog uden at være utiltalende.

Kåret som årets bil i 2015

Der er vitterlig noget om snakken i forhold til populariteten af Citroën C4 Cactus. I 2015 blev den kåret som årets bil af intet mindre end 21 uafhængige motorjournalister, der gav sit besyv med om den stilede familiebil. Det var blandt andet det særprægede udseende, der blev komplimenteret samt modet til at turde gå imod strømmen og skabe en bil, der er yderst iøjnefaldende. Til trods for sit specielle eksteriør har den den et ganske simpelt interiør, som ikke bærer præg af for mange overflødigheder. Dog spækket med komfort, retro design og masser af plads til både føreren og passagerer.

Bilen startede ud med at være en konceptbil, som man så ofte ser. Men ikke desto mindre blev den sat i produktion og har høstet store roser siden da. Den fås i forskellige udgaver i forhold til motorer samt geartype, hvor det er muligt at få en semiautomatisk gearkasse. Og hvad, der ellers er enestående ved denne bil, er, at man har valgt at flytte alle airbags op i loftet. Søger man en økonomisk bil, der ikke blender ind i mængden med alle mulige andre familiebiler, er denne et godt bud på en helt unik bil, der deler vandene og tiltrækker en særlig kundegruppe.

Prøv den med korttidsleasing

Er du interesseret i at prøve en Citroën C4 Cactus, er det faktisk ikke svært at komme i nærheden af den til ganske få penge. Firmaer som bilabonnement.dk (en del af Interdan) tilbyder korttidsleasing af en lang række personbiler, hvor du kan leje en bil i så lidt som tre måneder. Det er standardbindingsperioden, hvorefter du kan opsige kontrakten. Du skal derfor ikke til at lease i mindst 1 år og betale en dyr førstegangsydelse. Her betaler du absolut intet i udbetaling, og de kræver ikke engang et depositum eller gebyrer for sine anstrengelser. Du kan lease den fra kun 3.595 kr. pr. måned, og her er alt inkluderet – også forsikring, grøn ejerafgift og service.

Det giver dig mulighed for at prøve den eftertragtede bil, der er såvel rummelig og brændstoføkonomisk. Det kan være, at du mangler en ekstra bil i en kortere periode og ikke vil til at binde dig for længere tid ad gangen. Modellen, der her er tale om, er en 5-dørs med 100 hk med dieselmotor, som kører hele 32,3 km/l. Det er helt eksakt en Citroën C4 Cactus Blue HDI 100 S&S, som er en crossover, hvilket er en blanding af det hele. Der er god plads, samtidig med at den ikke er en stationcar og ikke er en hatchback eller sedan. Den ligner lidt en elegant SUV, der byder på masser af power og dynamik. Du kan læse mere om leasing af en Citroën C4 her.

Suveræn brændstoføkonomi, sikkerhed og gode køreegenskaber

Det er næsten forventeligt, at bilen kommer med stor sikkerhed. De sorte sider kaldes airbumps og har en gavnlig effekt i forhold til kollision. Men den udmærker sig også på en lang række andre parametre, som er værd at tage med i overvejelserne, hvis du har set dig lun på en Citroën C4 Cactus. Rent køreteknisk har den nogle gode egenskaber, da den ligger fortrinligt på vejen og er sikker at køre i. Du kan nemt manøvrere, og der er sågar også parkeringssensor bagtil samt et bakkamera og hele 6 airbags.

Når det kommer til brændstoføkonomien, viser den en utrolig styrke. Den er opgivet til 32,3 km/l, hvilket er ganske godt i sig selv. I test viser det sig, at den kan præstere at køre 29,4 km/l. Normalt skal man regne med 5-6 km mindre end det tal, der er opgivet, men her er en bil, der virkelig leverer varen. Ydermere er støjniveauet meget lavt, og der er meget lidt vibration at spore ved selv højere hastigheder. Den klarer fra 0-100 km/t på 10 sekunder og en tophastighed på 184 km/t, hvilket er ganske udmærket for en bil på 1.145 kg.

Priserne starter fra 173.770 kr., men kan som nævnt korttidsleases, hvis man ønsker at prøve den af først. Så kan man altid vurdere, om den imødekommer ens behov i forhold til køreegenskaber og ikke mindst økonomi.

Bliv den første til at kommentere

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*