Campingferie i Europa: Dette skal du have med, og sådan gør du bilen klar

Camping in Europe

Er du bilejer, og planlægger du at tage på campingferie i Europa? Synes du, det er svært at finde ud af, hvad du skal have med, og hvordan du gør bilen klar? Så læs med her og bliv meget klogere på disse ting.

Find den rette campingplads og planlæg ruten dertil

For det første er det en god idé, at du i god tid finder den rette campingplads til dig og dine medrejsende. Dette er især vigtigt, hvis du skal afsted i højsæsonen, og hvis du vil være sikker på, at der er en ledig plads, når du kommer frem. Går turen til Sydeuropa, er dette især vigtigt, fordi disse lande er meget populære at campere i. Sørg derefter for at planlægge den præcise rute til destinationen, så du ikke skal koncentrere dig om dette, imens du kører.

Husk proviant til bilen

Ligegyldigt hvilket tidspunkt på året du kører på, er der altid meget trafik på vejene i store dele af Europa og stor risiko for kø. Opstår der kø, kan du risikere at skulle tilbringe mange timer i bilen. Derfor er det supervigtigt, at du sørger for at have forskellig slags proviant med i bilen, hvis uheldet skulle være ude. Det er en god idé at medbringe masser af vand, en form for madpakke samt noget til den søde tand, så alle bilens passagerer kan føle sig godt tilpas selv efter flere timer i bilen. Derudover er det en god idé at medbringe mønter til toiletpenge, da det koster omkring 1-2 euro at gå på toilettet på de forskellige rastepladser ned igennem Europa.

Vær opmærksom på vejregler i de andre lande

For at undgå potentielle bøder er det en god idé, at du hjemmefra tjekker op på de forskelle vejregler i de lande, du skal køre igennem. Reglerne for de forskellige lande kan nemlig variere meget, så derfor er det en god idé, at du har styr på disse regler, inden du kører hjemmefra. På nogle motorveje er der desuden afgifter, så husk også at tjekke op på disse.

Disse ting er især vigtige at huske

Selvom du kan købe de fleste ting i udlandet, hvis du skulle have glemt noget, så er der dog nogle ting, som er supervigtige, at du husker. Det gælder ting som pas og sygesikringskort på alle medrejsende, kørekort, valuta/dankort samt en original registreringsattest til den bil, du skal køre i. Disse ting er yderst vigtige, hvis du skal være sikker på at have en god ferie.

Sørg for at have sikkerhedsudstyret i bilen i orden

Det er en god idé at tjekke op på, hvilke regler for sikkerhedsudstyr der er i de pågældende lande. Dette kan nemlig variere fra land til land. De typiske ting, du skal have med som sikkerhedsudstyr, er, advarselstrekant(er), brandslukker, forbindingskasse og sikkerhedsveste.

Pak let

Det er svært at give et konkret bud på, hvad du skal have med på campingferie, da dette varierer meget fra familie til familie samt fra destination til destination. Selvom du har masser af plads i din campingvogn til alverdens ting, så er det en god idé at pakke med omhu, så du ikke laster campingvognen for meget, så den overskrider vognens totalvægt. Derfor er det også en god idé, at det campingudstyr, du har med, er lavet i letvægtsmateriale, så det ikke vejer særlig meget. Du finder en masse udstyr til campingferien her. Sørg desuden for, at campingudstyret samt den resterende bagage er pakket således, at det ikke rutsjer rundt i campingvognen, når du kører.

Bliv den første til at kommentere

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*