Bør jeg beskytte min bil imod virus?

Følgende artikel er betalt og udarbejdet i samarbejde med de hjemmesider, der linkes til.

Efterhånden er en bil ikke længere blot et transportmiddel. Den indeholder typisk alverdens smarte teknologier og funktioner, og den har sin egen computer. Derfor er der også en del, der frygter for, at bilerne er de næste, der bliver invaderet af vira – akkurat ligesom vi har set det med smartphones og computere. Nu er spørgsmålet så, om du bør beskytte din bil imod virus – og i så fald: Hvordan? Det kigger vi på her.

Bilen kan potentielt inficeres via din telefon

Det er efterhånden standard, at du kan tilslutte din smartphone til din bil. Det sker enten via et kabel eller via for eksempel Bluetooth. Der er en del, der peger på, at hvis din smartphone er inficeret med virus, kan denne flyttes fra telefonen til bilen, når smartphonen bliver tilsluttet bilens multimediasystem. Det hævder flere brugere i hvert fald allerede at have oplevet.

Vil du gerne beskytte din bil imod en potentiel sikkerhedsrisiko i form af virus, er første step altså at beskytte din smartphone imod vira. Det kan du gøre med et af de mange forskellige antivirusprogrammer, der i dag er på markedet. Fra producentens side er der naturligvis en form for beskyttelse imod vira, men det kan være fornuftigt at supplere denne.

Norton er en af de førende producenter af antivirusprogrammer. De står bag software til beskyttelse af både computere og smartphones, og du kan med fordel overveje at investere i et af deres programmer, hvis du vil beskytte din smartphone – og dermed din bil. Du kan blandt andet kaste et blik på Norton 360-antivirusprogrammet, som yder komplet beskyttelse af din enhed.

Køb Norton 360-antivirusprogrammet hos eksempelvis e-gear.dk, som forhandler mange forskellige former for software til beskyttelse af elektroniske apparater.

Kan jeg købe et antivirusprogram specifikt til bilen?

Forskere såvel som privatpersoner ser en risiko ved, at biler begynder i høj grad at være afhængige af computere. Det kan naturligt nok have fatale konsekvenser, hvis din bils system pludselig bliver inficeret med en ondsindet virus, som eksempelvis kan sætte airbagsene ud af drift eller påvirke fartpiloten.

Indtil videre er der ikke udviklet antivirusprogrammer særligt til biler, men mange bilproducenter arbejder sammen med softwareudviklere for netop at holde bilcomputerne fri for virus. Der bliver altså arbejdet på at holde virus ude af bilerne, og det er noget, der kommer mere og mere fokus på. I takt med, at computerne spiller en større rolle i bilerne, giver det mening, at man fokuserer på at beskytte disse.

I skrivende stund er det bedste, du kan gøre imidlertid fortsat at beskytte din smartphone imod virus. På den måde er du sikker på, du ikke kommer til at flytte en virus fra din telefon til din bil. Om det i fremtiden bliver nødvendigt med antivirusprogrammer særligt til biler, må tiden vise. Forhåbentlig kommer bilernes computere til at være udstyrede med så gode antivirusprogrammer, at det slet ikke bliver nødvendigt.

Billede: https://pixabay.com/photos/navigation-car-drive-road-gps-1048294/

Bliv den første til at kommentere

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*