Behagelig bilferie uden besvær

Der er ikke langt mellem de danske nummerplader på den tyske motorvej i sommermånederne. Det er populært blandt ferieglade danskere at valfarte i bil mod sydligere sol, varme og vand. Når bilen skal luftes for alvor og transportere hele familien på ferie, er det vitalt, at der er styr på en række faktorer, som sikrer dig den problemfrie bilferie.

Denne guide er skrevet til dig, der er ved at pakke tasken og fylde bilen, men endnu er usikker på, hvad der egentlig er det vigtigste, som du bør have styr på, inden du tænder motoren.

Sikkerhed

Safety first. Vigtigst er det, at du har skabt de sikreste omgivelser for dig og din familie at rejse i. Det umiddelbare udstyr: køretøjet, er det første og mest essentielle sted at starte. Du bør tjekke din bil og alle dens funktioner inden afrejse, så du kan vide dig fuldstændig sikker på, at den kører som den skal. Få eventuelt en mekaniker til at tjekke motorolien, bremserne og batteriet, da disse er de mest vitale dele af bilen. Derudover bør også airconditionssystemet såvel som vinduesviskere være fuldt fungerende.

I en række andre europæiske lande er der lovkrav om, at der skal medbringes sikkerhedstrekant og veste i bilen. Sørg derfor for, at disse er indkøbt, ligesom du i samme omgang kan sikre dig, at bilen får fyldt sprinklervæske på. Som et sidste forebyggende gøremål kan du, med fordel, installere SOS-app’en. Denne gør det nemt at kontakte SOS International ved nødsituationer.

Praktikalitet

Du bør foretage dig en smule praktiske overvejelser, research og beslutningstagen inden afrejse. Med blot lidt forarbejde kan du let spare dig selv for meget besvær, som ellers kan forekomme på den anden side af grænsen. Nogle lande kræver, at du betaler afgift for at benytte deres motorveje, ligesom der i nogle byer også er krav om, at dieselbiler betaler for at køre i byen. Undersøg din rute og betal eventuelle afgifter på forhånd.

Fremmede egne har også fremmede trafikregler. Inden du kører hjemmefra, kan det være en ide at have undersøgt om de lokale regler på din rute er anderledes end de danske; nogle steder er vilkårene for overhaling anderledes, mens der andre steder er reguleringer for, hvor børn må placeres i bilen.

Hvis uheldet skulle ske at være ude, forekommer de største problemer først bagefter, hvis du ikke er optimalt forsikret. Er du ikke kaskoforsikret, er du ikke sikret vejhjælp. Derfor er det nødvendigt med en dækkende, billig bilforsikring forsikring, så du er sikret hjælp ud af en uheldig situation uden at skulle betale i dyre domme. Find en billig bilforsikring hos Informeo.

Komfort

Som den sidste overvejelse, inden turen går mod nye eventyr i det fremmede, er komforten i bilen. Bilferie kan være en langsommelig fornøjelse, hvis ikke der er tænkt over forinden, hvordan det gode miljø i bilen sikres.

Det er essentielt, at bilen kan køles ned til en behagelig temperatur, ligesom der bør være mulighed for skygge. Derudover kan det også gøre turen meget lettere, hvis der er medbragt godt med underholdning i form af billege, lydbøger og hyggelig musik.

Bliv den første til at kommentere

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*